over de Plezierkeuken

De Plezierkeuken wordt gerund door Marloes Ruikes. Ik, Marloes dus, heb levensmiddelentechnologie gestudeerd. Een studie waar ik nooit spijt van heb gehad! Na jaren in de grote levensmiddelenindustrie te hebben gewerkt kwam ik er achter dat ik me daar niet meer op mijn plek voelde. Het geeft me juist enorm veel energie als ik mijn persoonlijk enthousiasme voor (basis)koken en eten bereiden op een informele en huiselijke manier kan delen. Ik ben geen topkok en ik leid dus geen (top)koks op. Het gaat bij de Plezierkeuken juist om eenvoud, gezelligheid en persoonlijke aandacht. Om die reden werk ik dan ook met liefst kleine groepen (max. 10 personen).
Duurzaamheid staat bij mij hoog in het vaandel. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met biologische ingrediënten en streekproducten van het seizoen. Meestal vegetarisch of zelfs veganistisch. En voorkom voedselverspilling! Van ‘b-kwaliteit’ groente en fruit maak je de heerlijkste chutney, van restjes maak je een verwarmende soep, van wortelloof maak je een verrassende variatie op pesto.