Uit je hoofd – In de keuken

Wil je tot rust komen door te werken met je handen? De atelierochtend ‘Uit je hoofd – In de keuken’ van de Plezierkeuken, in samenwerking met Studio Namenia en Men at Wool, vindt elke week op maandagochtend plaats in de groene en rustige omgeving van landgoed Haarzuilens bij Hoeve Wielrevelt. We werken met (verse) etenswaren en oogst. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van verse oogst of (restjes) etenswaren van thuis.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Hoeve-Wielrevelt-1.jpg

Wat kun je doen?

We starten om 10h00 met een kopje koffie of thee. Daarna kun je op je eigen tempo aan de slag. Je kunt meedoen aan een gezamelijk project, waar we van verse oogst of de meegebrachte dingen iets leuks koken of maken voor onze eigen lunch. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gevulde soep, gemaakt van groenterestjes? Of je kunt je eigen gang gaan iets lekkers voor jezelf te maken met de etenswaren (bijv. kliekjes), die je zelf meebrengt. Ook kun je verder werken aan een (zelf meegebracht) werkje zoals naaien, breien, vilten…noem maar op. Alles onder professionele begeleiding van Marloes van de Plezierkeuken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is cea4f153-b942-403c-b647-8ff0100e3259-1-1024x768.jpg

Rond 12 uur lunchen we met elkaar en ten slotte ruimen we gezamenlijk op.

Wat breng je mee van thuis?

  • Je eigen lunchpakketje
  • Als je die hebt: Restjes (niet bedorven) groente / fruit / overige etenswaren, iets creatiefs waar je zelf verder aan wilt werken
  • Een luchtdicht afsluitbare bak om de zelfgemaakte kookcreaties mee naar huis te nemen

Wat is er aanwezig?

  • Fornuis (keramisch)
  • Basisset pannen, snijmessen en snijplanken
  • Koelkast

Je bent van harte welkom! Meld je wel van tevoren aan via www.studionamenia.nl

Wat kost het?

* Een losse atelierochtend kost € 9,50. Het is mogelijk om ter plekke een strippenkaart aan te schaffen voor 10 Atelierochtenden. Je betaalt dan € 75,- (de strippenkaart is 12 maanden geldig). De strippenkaart is ook geldig voor de Atelierochtenden ‘Uit je hoofd – in het atelier’ op dinsdag.